Dags att summera fiberprojektet

januari 21, 2012 – 15:00

Så var det då klart gott folk, fibern har kommit till byn. Det många små orter på landsbygden kämpar för och längtar efter har stora delar av Tävelsåsbygden nu tillgång till. Alla fastigheter i det aktuella området, förutom några få som valt att få installationen senare, är nu inkopplade till Wexnets stadsnät och har därmed tillgång till Internet-, tv- och telefonitjänster via fibern. Det är bara att välja och vraka bland det digra utbudet hos operatörerna.

De första fastigheterna blev inkopplade redan innan jul men när nu alla är med i gemenskapen är det dags att summera. Många har varit inblandade och förtjänar ett riktigt stort tack. Jag tänker först och främst på Fredrik och hans ambassadörer som lyckades få Mats hos Wexnet att ta fram räknestickan igen och han fick på något magiskt sätt kalkylen att gå ihop och kunde därmed erbjuda oss ett nyckelfärdigt paket till ett acceptabelt pris. PEAB och projektledaren Thomas fick uppdraget att genomföra det hela och själv hängde jag nyfiket över axeln på hårt arbetande Nygren, Peter, Daniel, Lars-Gunnar, Mattias, Torsten, Roy, Andreas och många fler som jag missat namnet på (åldern tar ut sin rätt) men ni är inte glömda. Jag lyfter på hatten och blottar hela flinten för ett rakt igenom proffsigt genomfört projekt som började med en samling i Bygdegården i slutet av mars, grävningar som påbörjades i mitten av oktober och nu är vi vid målet tio månader efter första mötet. Imponerande på min ära!

Rapporteringen på denna sida kommer nu att avslutas men sidan kommer att finnas kvar och fungera som en dokumentär om hur det gick till när fibern kom till byn. En sann milstolpe i Tävelsås historia om ni frågar mig.

Kommentarer avstängda.